Rekonstrukci dosavadního nebo vytvoření nového zázemí

Vytvoření prostor pro službu následné péče Kroku Kyjov, z.ú. včetně krizového lůžka

Vytvoření prostor pro službu následné péče Kroku Kyjov, z.ú. včetně krizového lůžka

Registrační číslo: CZ.06.4.59/0.0/0.0/16_072/0011565

Zahájení projektu: 22.2.2019

Ukončení projektu: 30.9. 2021

Hlavním cílem projektu je vytvoření stabilního zázemí pro sociální službu Služby následné péče a vytvoření krizového lůžka pro cílové skupiny, které se ocitli v krizi, která může ohrožovat jejich abstinenci.

Dílčí cíle projektu:

  • Vybudování vyhovujících hygienických a sociálních podmínek
  • Umístění pobytové a ambulantní části sociální služby „pod jednou střechou“
  • Vybudování prostor pro krizové lůžko

Vytvoření stabilního zázemí pro poskytování služeb následné péče včetně krizového lůžka přinese klientům větší dostupnost služby a klientům i pracovníkům vytvoří zázemí pro poskytování kvalitní sociální služby. Krizové lůžko bude sloužit pro abstinující závislé v sociální, rodinné či jiné krizové situaci.

Cílová skupina projektu:

Osoby ohrožené sociálním vyloučením

  • děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy
  • osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách
  • osoby v krizi
  • osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy

Projekt Vytvoření prostor pro službu následné péče Kroku Kyjov, z.ú. včetně krizového lůžka je spolufinancován Evropskou unií.

 

Stavbu „Vytvoření prostor pro službu následné péče Kroku Kyjov, z.ú.“ realizuje Navláčil stavební firma, s.r.o., která zvítězila v rámci veřejné zakázky.

Stavební firma Navláčil začala s realizací výstavby v září 2020. V průběhu září 2020 – prosinec 2020 se realizovaly níže uvedené práce.

Odstranění stávající střešní konstrukce, kde byla provedena demontáž stávající krytiny a násypové vrstvy. Následně byly provedeny podkladové izolace pro další postup prací. Po dokončení těchto prací následovala montáž nástavby z dřevostavby.  Tato nástavba byla navržena jako dřevostavba z důvodů únosnosti stávajících stropů tak, aby nedošlo k jejich nadměrnému zatížení.

Po montáži dřevěné nosné konstrukce nástavby bylo provedeno opláštění celé konstrukce, aby se daly provést nové střechy. Součástí provedení nových střech je i zateplení a tím úspora energií jak nad stávající budovou agentury, tak i nad novou nástavbou. Po provedení střech byla namontována okna, dveře a tím zabezpečen bezproblémový postup na vnitřních pracích, které přechází do roku 2021.

Stavba byla dokončena v dubnu 2021. V červenci proběhlo úspěšně kolaudační řízení a v srpnu 2021 se nastěhovali klienti Programu následné péče, čímž byl zahájen provoz služby.

Projekt Agentura pro občany – místo pro setkávání

Období realizace projektu: 20.1.2022 – 28.2.2023

Částka: 196.000 Kč

Tento projekt byl podán prostřednictvím MAS Kyjovské Slovácko v pohybu (v rámci komunitně vedeného místního rozvoje, 7. výzva Programu rozvoje venkova)  https://www.kyjovske-slovacko.com/cs/prv

Popis projektu: Cílem projektu je rekonstrukce a obnova materiálně technického vybavení vnitřních prostor budovy Agentura pro občany. Chceme, aby prostory splňovaly potřeby 21. století a byly tak harmonickým a bezpečným místem pro setkávání všech zájmových skupin, které využívají jejích aktivit.

Díky projektu se Agentura pro občany stala velmi přívětivým a dostatečně vybaveným místem pro setkávání rozličných cílových skupin. Finanční podpora nám umožnila obnovit materiálně technické vybavení tak, aby odpovídalo potřebám 21. století. V tomto prostředí se cítí dobře jednak osoby z cílové skupiny a také pracovníci, což má bezpochyby vliv na jejich radost z práce.

Obrovskou pozitivní změnu přineslo zbudování nových prosklených dveří dělících chodbu a malou spolkovou místnost – již nedochází k únikům tepla a také je tímto zajištěn větší pocit soukromí pro návštěvníky budovy. Prostor v malé spolkové místnosti působí díky nově  zakoupenému nábytku harmonicky a poskytuje ergonomické sezeníVelká spolková místnost působí díky novému nábytku a vybavení útulně a domácky. Je zde nyní dostatek úložného prostoru, pohodlné sezení a k dispozici jsou stohovatelné židle pro skupinové akce. Rodiny s dětmi mohou využívat nově zakoupené hry a rozvíjet tak společné zážitky. Díky zabudovanému plátnu a kvalitnímu dataprojektoru se mohly osoby z cílové skupiny zúčastnit již několika zajímavých prezentací.

Agentura pro občany se stala opravdu příjemným místem pro setkávání, které disponuje vybavením umožňujícím poskytovat kvalitní nabídku aktivit. Věříme, že se v našem prostředí cítí lidé dobře a budou se k nám rádi vracet. 

Projekt Auto k rodinám

Registrační číslo: CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_124/0017365

Výše podpory: 962.056 Kč

Doba realizace projektu:7.7.2022 – 31. 12. 2023

Cílová skupina: 

  • osoby ohrožené sociálním ohrožením
  • zaměstnanci sociálních služeb

Cílem projektu je obnova technického zázemí terénních sociálních služeb – nákup nového, spolehlivého automobilu, což vytvoří podmínky pro kvalitní poskytování terénní formy sociálních služeb Agentury pro občany a povede to k inkluzi osob ohrožených sociálním vyloučením. Zakoupený automobil bude vybaven technologií plug-in hybrid a bude tak splňovat emisní limit 95 g CO2 / km.

Díky možnosti dojíždění sociálních pracovníků do rodin bude zajištěna místní a časová dostupnost služby pro cílové skupiny ohrožené sociálním vyloučením.

Projekt Auto k rodinám je spolufinancován Evropskou unií v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19

Dne 30.9.2022 byla vypsána veřejná zakázka na dodávku osobního automobilu pod názvem Auto k rodinám. 

 

https://www.vhodne-uverejneni.cz/index.php?m=xenorders&h=order&a=detaildocumentsandimages&rwr=auto-k-rodinam

 


Agentura pro občany získala dne 28.6.2023 nového červeného pomocníka, který byl pořízen z projektu Auto k rodinám financovaného z operačního programu IROP. Auto disponuje technologií plug-in hybrid, takže ve městě budeme jezdit bez emisí na elektřinu.

Přejít nahoru