Kdo plave, ten se neutopí

Komunita Krok pořádá 22.6. a 23.6.2007 plavecký maratón pro veřejnost. Začátek je věnován školám, které se prostřídají ve štafetovém plavání a vytvoří základ maratónu – přeplaveme kanál „Lamanč“?

Akce představuje ojedinělý projekt prevence pro děti a mládež. Název „Kdo plave se neutopí“ má symbolický význam. Jde o nabídku smysluplného, aktivního využití volného času, upozornění na hodnotu zdraví, ale i upozornění na zrádnost nabídky drog. Současně ukazuje, když si dáme v životě cíl a investujeme do něj, dokážeme téměř nemožné, například přeplaveme kanál Le Manche.

Výjimečné je také propojení organizací z různých měst a obcí, které se na akci podílejí a také setkání mladých lidí z různých koutů regionu.

Maratón se koná už podruhé v bazénu v Ratíškovicích od pátku 7,00 hod do soboty 7,00 hod ve spolupráci s obcí Ratíškovice, Kontaktním a Preventivním centrem v Hodoníně, a Paintball klubem Hodonín.

Plavání se zúčastní žáci především devátých tříd z Kyjova, Vracova, Šardic, Hodonína, Ratíškovic.

Součástí maratonu jsou doprovodné aktivity pro děti a veřejnost. Od 7,00 do 14,00 bude otevřeno pro pozvané školy, ostatní dráhy budou vyčleněny pro hry a soutěže v plavání. V tuto dobu běží doprovodní program v prostorách stadionu, boj o zajímavé ceny získáním bodů u jednotlivých stanovišť, vyhlášení nejlepšího žáka a soutěž o nejlepší třídu. Během dopoledne bude divadelní představení klientů TK Krok.

Informace týkající se drogové problematiky je možné získat od organizátorů od 14,00 do 7,00. Od 18,00 do 20,00 je pro zájemce připravena beseda s pracovníky TK Krok.

Veřejnost má možnost podpořit štafetové plavání maratonu v jedné dráze bazénu od 13 hodin do 7,00 následujícího dne. Současně je možnost volného plavání pro veřejnost ve volných drahách. Bazén bude otevřen pro veřejnost zdarma.

                                                                                                Mgr. Hana Čamlíková, ředitelka TK Krok

Přejít nahoru